Bénító támadást indítanak a bankok ellen a techcégek

2018. december 5. 08:59    
nyomtatás
 
A következő években "masszív diszrupcióval" kell szembenézniük a bankoknak a fintechcégek előretörése miatt - véli a Klarna, egy svéd techstartup vezetője.


Sebastian Siemiatkowski, a Klarna vezére úgy gondolja, a PSD2 EU-s szabályozásnak köszönhetően a techcégek számottevő nyomást fognak tudni helyezni a hagyományos banki szereplőkre. A PSD2 előírja a hagyományos bankoknak, hogy igény esetén megosszák ügyféladataikat a fintech szereplőkkel annak érdekében, hogy termékeket tudjanak létrehozni számukra.

"Én mindig is azt mondtam, hogy az igazi diszrupció 10-15 évbe telik majd," mondta a szakember a CNBC-nek, "most már tényleg azt gondolom, hogy a PSD2 miatt masszív diszrupció lesz a lakossági bankszektorban a következő öt évben. Minden adott hozzá: a felhasználók hajlandók váltani, könnyű váltani, a szolgáltatás jobb a színre lépő új szereplőknek köszönhetően."

Bár az olyan startupok, mint az N26, a Monzo vagy a Revolut valóban több millió új ügyfelet szereztek az elmúlt években, Siemiatowski annyit elismert, hogy a bankok is egyre többet tesznek azért, hogy versenyképesek maradjanak. Példának a Goldman Sachsot és az ING-t hozta fel.

A startupvezér szerint lesz számos bank, amely sikeresen átalakítja majd magát digitálissá, lesznek olyanok is, melyek M&A-n keresztül növekednek majd és olyanok is, melyek egyszerűen eltűnnek majd a történelem süllyesztőjében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium