Egy amerikai bank sem ment csődbe tavaly

2019. január 11. 08:29    
nyomtatás
 
Tavaly egy bank sem ment csődbe az Egyesült Államokban. 2006 óta nem történt ilyen.


Mióta az amerikai betétbiztosító, az FDIC megalakult 1933-ban, alig három évben fordult elő, hogy egy pénzintézet sem ment csődbe az országban - számol be a CNBC a Calculated Risk adatai alapján.

A Bloomberg adataiból kiderül, hogy nemcsak nem mentek csődbe a bankok, hanem a legnagyobb hat pénzintézet rekordmagas, összesen 100 milliárd dolláros profittal zárhatta az évet. A kiváló számok főleg az amerikai gazdaság növekedésének, a társasági adócsökkentésnek és a bankokat biztonságosabbá tévő, válság után hozott szabályokkal indokolhatók.

A bankcsődök hiánya miatt a betétbiztosító munkája is kevesebb, éppen ezért még decemberben elkezdték elküldeni az FDIC dolgozóit:
2018.12.19 12:49 Nincs bankcsőd Amerikában, betétbiztosítási dolgozókat küldenek el

Még a legkisebb pénzintézetek is köszönik, jól vannak, tavalyelőtt is alig nyolc kisebb bank dobta be a törölközőt, ráadásul mind a nyolcat megvették nagyobb versenytársaik.

Korábban a bankcsődök kifejezetten gyakori eseménynek számítottak az USA-ban; a 2008-as válság után 2010-ben történt a legtöbb ilyen esemény, amikor 157 intézmény húzta le a rolót. A rekordot viszont továbbra is 1989 tartja, amikor 534 hitelintézet ment csődbe.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium