Elégedett az EKB az olasz bankok helyzetével

2019. február 11. 17:57    
nyomtatás
 
Megfelelően tőkésítettek az olasz bankok az EKB szerint, az olasz bankrészvények emelkedni kezdtek - írja a CNBC.


Számos elemző aggódik a magas nem teljesítő hitelállománnyal küszködő olasz bankok helyzete miatt, mely aggályokat a populista kormány gazdaságpolitikája is fűt. A befektetők főleg a magas olasz hitelköltségek és a pénzintézetek gyenge profitabilitása miatt kerülték az olasz bankokat.

A felügyelet olasz bankok stabilizálást célzó intézkedései viszont úgy tűnik, már elkezdtek hatni, az olasz pénzintézetek jobban tőkésítettek, mint amit elvárnak tőlük. Az EKB legalábbis hasonló tőkeelvárásokat fogalmazott meg, mint tavaly, ami elemzők szerint annak jele, hogy elégedett az olasz bankok tőkefeltöltöttségével és nem fog szigorítani.

Az UniCredittől az EKB 10,7%-os CET1-es tőkét (a bank törzstőkéje a kockázattal súlyozott eszközök arányában) várt el március 1-jétől, a bank 2018 végéig 12,13%-ra tolta fel a mutatót. A Banco BPM-től 9,31%-os CET1-arányt várt el az EKB, a legfrissebb adatok szerint a pénzintézet ezt egészen 12,1%-ra emelte. A pénzintézetek maguk publikálták a számokat, az EKB ezek pontos közzétételt nem várja el.

A hírre a Banco BPM részvényei 7%-ot, az Ubi Banca papírjai 4%-ot, az UniCredit papírjai pedig 3%-ot emelkedtek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium