Évek óta nem volt ennyire nehéz londoni banknál állást kapni

2018. január 11. 08:50    
nyomtatás
 
A londoni pénzügyi álláslehetőségek 52%-kal estek vissza decemberben, ami a legrosszabb mért adat az elmúlt három év alatt - számol be a hírről a Bloomberg.


A Morgan McKinley munkaerőtoborzással foglalkozó cég adatai szerint jelentős, 52%-os visszaesést lehetett tapasztalni múlt hónapban a pénzügyi területtű álláshirdetések kapcsán, ami részben az ünnepek, részben a Brexit hatása, ez utóbbi már csak azért is lényeges, mert a britek kiválása miatt éves összevetésben is 37%-os visszaesés volt a pénzügyi álláshirdetésekben.

Az adatok szerint az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest30%-kal esett vissza decemberben azoknak a londoni szakembereknek a száma, akik állást kerestek, de azok, akik decemberben munkahelyet váltottak, átlagosan 14%-os bérnövekedésről számoltak be, igaz, ez az egyik legkisebb arányú bérnövekedés 2017-ben.

Korábban már írtunk arról, hogy több bank is jelezte, amennyiben nem lesz érdmei megállapodás a brit és EU-s fele között a kiválás részleteiről, a kontinentális Európába, azon belül is főként Frankfurtba, Dublinba és Párizsba költöztetik londoni operációjuknak egy jelentős részét.
2017.12.13 10:39 Soha nem látott Brexit-számok: nagyot ferdítettek a bankok

A legutóbbi hírek szerint Németország lehet a Brexit egyértelmű győztese, már ami az elcsábított bankok számát illeti: 15 globális bankból 7 döntött már úgy, köztük a Citi, a Goldman és a Morgan Santley, hogy alkalmazottai egy részét a német városba költözteti. Ugyanennyit tudott elcsábítani Párizs, Dublin, Luxembourg és Amszterdam együttesen.
2018.01.09 08:53 Frankfurtba költöznek a bankok, pedig Párizs hívogatja őket

Évek óta nem volt ennyire nehéz londoni banknál állást kapniElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium