Felével csökkent a Commerzbank profitja

2018. november 8. 08:16    
nyomtatás
 
A német Commerzbank továbbra is nagy átalakítási tervére koncentrál, több mint felével csökkent az idei harmadik negyedéves profitja éves alapon. A bank 5 százalékos pluszban nyitott.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Commerzbank 53 százalékkal alacsonyabb profitról jelentett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest: 218 millió eurós nettó eredményt ért el a tavalyi 467 millió euróhoz képest. A bank ma jelentett eredménye nagyjából megfelel a Reuters elemzői konszenzusában szereplő 211 millió eurós várakozásnak. A bank az egész évre vonatkozó kilátásait nem változtatta meg.

A gyorsjelentés fontosabb részletei:

  • A bank bevétele a harmadik negyedévben 2,193 milliárd euró volt az egy évvel korábbi azonos időszakban elért 2,5 milliárd euróhoz képest.
  • A Commerzbank 2016 októbere óta 900 ezer új lakossági és kkv-ügyfelet szerzett, a negyedévben 117 ezerrel nőt az ügyfélszáma, a cél év végéig elérni az 1 millió új ügyfelet.
  • A bank az Európai Bankhatóság tesztje szerint jó kockázati profillal rendelkezik, Tier 1 tőkemutatója a június végi 13 százalékról 13,2 százalékra nőtt.
  • A bank működési költsége 1,728 milliárd eurót tett ki a negyedévben, többet, mint az egy évvel korábbi azonos negyedévben (1,714 milliárd euró), ami elsősorban a bank folytatódó szerkezeti átalakítási tervével magyarázható.


Bár az üzleti környezet továbbra is kihívásokkal teli, sikerült előre lépnünk, de még mindig sok dolgunk van

kommentálta a gyorsjelentést Martin Zielke, a bank vezérigazgatója. Stephan Engels, a bank pénzügyi igazgatója (CFO) hozzátette, a bank egész éves kilátásán nem változtattak.

A bank részvényeinek árfolyama 5 százalékot emelkedett a nyitás utáni percekben.

Felével csökkent a Commerzbank profitja
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium