Fiókbezárások és létszámleépítések az olasz bankoknál

MTI
2018. január 3. 14:45    
nyomtatás
 
Az idén tovább folyik a bankfiókok és a munkahelyek felszámolása az olasz bankszektorban.


A banki alkalmazottak szakszervezete (FABI) szerdán közölte, hogy
2019 végéig több mint 3000 bankfiók szűnik meg és 25 ezerrel csökken az állások száma. 2009 óta már több mint 3970 bankfiókot zártak be és 40 ezer alkalmazottat bocsátottak el az olasz bankok, és a foglalkoztatottak száma 300 ezerre csökkent.


A szakszervezetekkel kötött megállapodás alapján a létszámleépítés elsősorban korai nyugdíjazás útján megy végbe. A FABI szerint ez azzal a pozitívummal jár, hogy 18 ezer fiatal munkatársat a továbbiakban határozatlan időre szóló munkaszerződéssel fognak foglalkoztatni. Mindamellett a FABI felszólította a bankokat, hogy a jövőben ne létszámleépítéssel, hanem a növekedést szolgáló új fejlesztési modellek révén javítsák mérlegüket.

A legnagyobb olasz bankok közül az Intesa Sanpaolo a múlt év végén 9000 állás megszüntetéséről állapodott meg a szakszervezetekkel és 2020-ig 1500 új alkalmazottat kíván felvenni. Az intézkedéssekkel a bank 2021-től évi mintegy 675 millió eurót szeretne megtakarítani.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium