Fontos ügyféladatokat loptak el a legnagyobb európai banknál

2018. november 7. 08:33    
nyomtatás
 
Komoly adatlopást szenvedett el az HSBC amerikai lakossági szegmense, a bank tájékoztatása szerint a csalók hozzáfértek az ügyfelek számlarészleteihez, múltbéli banki kimutatásaihoz és egyéb személyes adatokhoz is - számol be a hírről a Financial Times.

Kereskedés HSBC-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az HSBC tájékoztatása szerint az incidens október 4. és 14. között történt, mihelyst tudomást szereztek az adatlopásról, az érintett számlákhoz való online hozzáférést letiltotta a pénzintézet, és egyelőre úgy tudni, egy ügyfél sem szenvedett pénzügyi kárt.

A bank közleményében azt írta, megerősítik az online banki rendszerbe való belépési és azonosítási folyamatot, és további extra lépéseket is közbeépíttetek a történtek hatására. Az adatlopással érintett ügyfelek számára egy évnyi ingyen hitelmonitoringot és személyiségi adatvédelmi szolgáltatást ajánlottak fel.

Az HSBC szerint a csalók más internetes oldalakon használt jelszavak és adatok segítségével törték fel az ügyfelek számláit, így a bank külön kérte ügyfeleit arra, hogy egyedi, máshol nem használt jelszavakat állítsanak be a banki belépéshez.

Mindeddig a legnagyobb adatlopási ügy a JP Morganhez kötődik, a csalók az amerikai háztartások mintegy kétharmadának nevét, címét, telefonszámát és email címét szerezték meg még 2014-ben. A mostani ügy az HSBC amerikai ügyfeleinek kevesebb mint 1%-át érintette, a csalók ugyanakkor olyan érzékeny adatokhoz fértek hozzá, mint az ügyfelek számlaszáma és tranzakciós története.

Fontos ügyféladatokat loptak el a legnagyobb európai banknál


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium