Globális banknál dolgoznál? Új álláshirdetések százai jelennek meg

2018. január 12. 08:44    
nyomtatás
 
Elkezdte toborozni a munkaerőt új frankfurti központjába a Goldman Sachs, a JP Morgan és a Morgan Stanley, a Brexit miatt 2019 áprilisáig kell az irodáknak készen állniuk a működésre - írja a Bloomberg.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Megjelentek az online hirdetések, amelyekben a legnagyobb Wall Street-i társaságok új banki munkaerőt toboroznak a kockázatkezelői pozíciótól a jogi megfelelési (complience) munkatársakig és IT-specialistákig, vagyis elsősorban back office területeken.

A Goldman Sachs több mint duplájára akarja növelni frankfurti alkalmazotti létszámát, így az elérheti a 400-at, és a Morgan Stanley is közel 200 új alkalmazott felvételét vette tervbe a német városban (a Financial Times alábbi táblázatban szereplő becslésében 100 költözővel számolt). Jelenleg mintegy 60 ezer pénzügyi dolgozóval büszkélkedhet Frankfurt, London közel 360 ezerrel. A Frankfurt Main Finance lobbicsoport szerint a következő néhány évben előbbi szám 10 ezerrel növekedhet.

A hírügynökség egyik forrása szerint szeretnék minél inkább elkerülni a meglévő alkalmazottak és családjuk esetleges áthelyezéséből eredő problémákat. A bankok munkaerőtervei nem nyilvánosak, ugyanakkor mint az egyik megkérdezett fogalmazott, elérkezett az a pont a Brexithez való alkalmazkodásban, ahonnan már nincs visszaút.

Attól függetlenül, hogy Nagy-Britanniának sikerül-e kétéves átmeneti időszakot kiharcolnia az EU-nál, Brüsszel világossá tette, hogy a kontinensen működni szándékozó bankoknak önálló, a saját lábán is megállni képes érdekeltséggel kell rendelkezniük a kontinensen, és még ha Nagy-Britannia az EU-val azonos jogokat biztosít is bankjainak, ezeket nem fogadja el saját szabályaival ekvivalensnek az EU.

Globális banknál dolgoznál? Új álláshirdetések százai jelennek meg


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium