Hackerhadjárat indult Mexikó bankjai ellen

2018. május 14. 10:03    
nyomtatás
 
Az elmúlt hetekben számos mexikói pénzintézet kiberbűnözők támadásának az áldozatává vált - számolt be az ország jegybankja a Bloombergnek.


A mexikói központi bank összesen öt pénzügyi intézményt (bankot és brókercéget) azonosított, melynek feltörték a velük ápolt elektronikus csatornáját, majd hamis számlákra kifizetéseket indítottak ismeretlenek.

Az érintett pénzintézeteket nem nevezték meg, de a Bloomberg gyanítja, hogy a Grupo Financiero Banorte, a Banco del Bajio és a Banco del Ejercito is célkeresztbe került. Hogy szervezett bűnbanda követte-e el a támadást, még vizsgálják.

A támadások miatt a jegybank arra kérte a pénzintézeteket, hogy a másodlagos csatornán keresztül csatlakozzanak hozzá, emiatt a bankok online szolgáltatásai, utalások, kártyás szolgáltatások lassabbak lettek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium