Hangalapú bankolási rendszert indított a NatWest

2019. augusztus 12. 20:40    
nyomtatás
 
Hangalapú bankolási rendszerrel kísérletezik a NatWest. A rendszer a Google Home Google Assistantját használja majd a folyamat lebonyolításához - írja a CNBC.

Kereskedés Apple-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A kísérlet pilotjában 500 ügyfél vesz majd részt, három hónapig tart majd. Az ügyfelek a rendszeren keresztül a tranzakcióik adatait és a számlaegyenlegüket tudják majd lekérdezni első körben, kérdéseikre pedig verbális választ kapnak a rendszertől. A hozzáférést egy hangfelismerési rendszer korlátozza.

A rendszert elsősorban fogyatékkal élők számára fejlesztették, de jó alternatívát jelenthet olyan ügyfeleknek is, akik nem akarnak például egy okostelefon képernyőjével vagy egy billentyűzettel matatni.

A NatWest projektje nem az első hangalapú bankolási rendszer az Egyesült Királyságban, az HSBC fennhatósága alá tartozó First Direct már 2018-ban indított ilyen szolgáltatást, melynek alapját az Apple Siri virtuális asszisztense képezte.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium