Hat bankot kezdett el vizsgálni a felügyelet, amiért azok bitcoint árulnak

2018. január 8. 09:24    
nyomtatás
 
Hat bankot kezdett el vizsgálni a dél-koreai pénzügyi felügyelet, amelyek kriptovaluta befektetéseket értékesítenek. Az ázsiai ország felügyeleti szervezete úgy véli, hogy az olyan kriptoeszközök, mint a bitcoin, a bűnözés növekedéséhez járulhatnak hozzá.


A dél-koreai felügyeleti szervek (FSC és FSS) elsősorban azt ellenőrzik majd, hogy a kriptoeszközök megfelelnek-e a pénzmosás ellenes szabályoknak és hogy az ügyfelek valódi neveket használnak-e számlanyitáskor - mondta el az FSC vezetője, Csoi Dzsongku egy sajtótájékoztatón, melyről a Reuters számolt be.

A virtuális valuták jelenleg nem tudnak fizetőeszközként funkcionálni és illegális célokra használják őket, mint a pénzmosás, átverések és csaló befektetési műveletek. A mellékhatásai ennek komolyak: hackelési problémák keletkeztek azoknál a szervezeteknél, amelyek kriptodevizával foglalkoznak, valamint érzékelhettük a spekuláció indokolatlan növekedését is.
- mondta el a felügyeleti vezető.

A hat bank, melyet vizsgálnak, az NH Bank, az Industrial Bank of Korea, a Shinhan Bank, a Kookmin Bank, a Woori Bank és a Korea Development Bank.

Dél-Koreában a kriptodevizákba való befektetés olyannyira népszerű lett, hogy a már a diákok és a háztartásbeliek körében is hódít. A hatóságok számos kriptotőzsdét bezártak, mivel szerintük irracionálisan népszerű a befektetés és félnek, hogy ha a lufi egyszer kipukkad, hatással lehet az összeomlás a reálgazdaságra is. Szintén probléma egyébként, hogy több olyan bitcoin-tőzsde is van, amely piramisjátékként működik, vagy egyszerűen lenyúlja az ügyfelek pénzét, sőt, több közülük hackertámadás áldozata lett. Utóbbira példa a dél-koreai Youbit, amelynek két kibertámadás után csődöt kellett jelentenie.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium