Hatalmas bejelentést tett a két legnagyobb német bank vasárnap (2.)

2019. március 17. 12:10    
nyomtatás
 
A Deutsche Bank és a Commerzbank vasárnap hivatalosan bejelentheti, hogy tárgyalásokat folytatnak az összeolvadásról - írta a Reuters az ügyre rálátó forrásra hivatkozva a déli órákban. Késő délután pedig valóban sor került a hivatalos bejelentésre a felek részéről.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


Frissítés (16:45)


A korábban kiszivárgott információkkal összhangban a Deutsche Bank és a Commerzbank valóban hivatalosan is bejelentette, hogy tárgyalásokat folytatnak az összeolvadásról. A Deutsche Bank ugyanakkor leszögezte, ez nem azt jelenti, hogy a tranzakcióra végül tényleg sor fog kerülni.

Korábban írtuk


Megegyezésre jutottak a Deutsche Bank igazgatóságának tagjai egymással arról, hogy tárgyalásokat kezdjenek a Commerzbankkal egy összeolvadás megvalósíthatóságáról - írtuk a hét elején a Welt am Sonntag információira hivatkozva. A lap megjegyezte azt is, hogy az első nem hivatalos kapcsolatfelvétel már megtörtént a két legnagyobb német bank képviselői között.

Egy, az ügyre rálátó forrás alapján viszont most arról számolt be a Reuters hírügynökség, hogy már ma sor kerülhet arra, hogy az érintettek hivatalosan is bejelentsék, tárgyalásokba kezdtek az összeolvadásról.


Az idő sürgeti a bankokat, ugyanis a Welt am Sonntag arról is beszámolt korábban, hogy a Commerzbank legnagyobb részvényesének számító német kormány azt akarja, hogy már a következő hetekben döntés szülessen a két oldalon. A májusi európai parlamenti választások ugyanis megváltoztathatják a hatalmi erőviszonyokat. Olaf Scholz pénzügyminiszter korábban többször hangsúlyozta, mennyire szükség van erős bankokra.

Az összeolvadás egészen biztosan nem lenne fájdalommentes, akár 30 000 ember munkahelyét is veszélybe sodorhatja a terv, ezért ellenzi az ötletet több felső vezető is a Deutsche Bank köreiből. Charles Dupree, a MarketLine szenior befektetési bankára szerint ráadásul a két pénzintézet fúziójánál sokkal kifizetődőbb lenne, hogyha a Deutsche Bankot több részre bontanák fel.

A szakember szerint a lépésnek köszönhetően a legnagyobb német bank üzletágainak nyereséges részei hatékonyan tudnának működni, míg a befektetési banki ág - amely a bank tőkéjének felét felemésztette az elmúlt években - nem hátráltatná őket többé. A befektetési ág pedig saját forrásokat tudna szerezni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium