Heteken belül dönteni akarnak a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvadásáról

2019. március 11. 08:31    
nyomtatás
 
Megegyezésre jutottak a Deutsche Bank igazgatóságának tagjai egymással arról, hogy tárgyalásokat kezdjenek a Commerzbankkal egy összeolvadás megvalósíthatóságáról - írta a hétvégén a Welt am Sonntag. A német kormány állítólag sürgeti a gyors döntést.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A lap szerint az első nem hivatalos kapcsolatfelvétel már megtörtént a két legnagyobb német bank képviselői között. Egy bennfentes forrás ugyanakkor azt a Reuters-értesülést is megerősítette, miszerint a megbeszélések nagyon korai szakaszban járnak, és bármikor csődöt mondhatnak. Hétvégén egyébként egyik bank szóvivője sem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket.

A Welt am Sonntag arról is beszámolt, hogy a Commerzbank legnagyobb részvényesének számító német kormány azt akarja, hogy már a következő hetekben döntés szülessen a két oldalon. A májusi európai parlamenti választások ugyanis megváltoztathatják a hatalmi erőviszonyokat. Olaf Scholz pénzügyminiszter korábban többször hangsúlyozta, mennyire szükség van erős bankokra.

Heteken belül dönteni akarnak a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvadásárólElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium