Itt az első banki gyorsjelentés - Esik a Citigroup

2019. január 14. 14:04    
nyomtatás
 
A Citigroup a tavalyi utolsó negyedévben a vártnál kisebb, 17,12 milliárd dolláros bevételt ért el, ugyanakkor a bank egy részvényre jutó eredménye jobban sikerült az elemzői konszenzusban szereplőnél. A bank részvényeinek árfolyama 1,5 százalékot esett a tőzsdenyitás előtti kereskedésben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Citigroup 2018 negyedik negyedévében 17,12 milliárd dolláros bevételt ért el, a Reuters elemzői konszenzusában szereplő 17,55 milliárdnál kevesebbet. Az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest ez közel 1 százalékos csökkenésnek felel meg.

Itt az első banki gyorsjelentés - Esik a Citigroup


A bank a negyedévben 1,61 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el, vagyis az 1,55 dolláros várt EPS-nél és az egy évvel korábbinál is magasabb lett.

Itt az első banki gyorsjelentés - Esik a Citigroup


A volatilis piaci környezet hatott a piacaink egyes érzékeny területeire, mint példul a kötvénypiaci bevételeinkre

- értékelte a negyedévet Michael Corbat vezérigazgató.

A bank részvényei estek a negyedéves számokra, az első percben 1,5 százalékos esést láthattunk. A bank bevétele a nagyvállalati üzletágban (8,21milliárd dollár lett a tavalyi 8,3 milliárd dollárhoz képest), és a lakossági üzletágban is csökkent (8,44 milliárd dollár lett a tavalyi 8,45 milliárdhoz képest).

Itt az első banki gyorsjelentés - Esik a Citigroup


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium