Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: megvettük a Budapest Bankot

Portfolio
Néhány perccel ezelőtt a magyar kormány és a GE képviselői aláírták azt az előszerződést, amelynek értelmében a magyar állam megvásárolja a Budapest Bankot - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő. A végleges átvilágítási jelentés néhány héten belül fogja meghatározni, pontosan milyen áron vásárolja meg az állam a hitelintézetet - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter jelenleg nem tud több eladó hitelintézetről. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján a végleges adásvételi szerződést január 16-áig kell megkötni.

Varga Mihály az alábbiakat mondta: Fontos naphoz érkeztünk, a gazdasági szuverenitás visszanyerését is jelenti ez a döntés. Az előszerződést kötötték meg ma. Elindult a folyamat, amelynek zárása június 30-áig várható. A vevő a Corvinus Befektetési Zrt. lesz, a fedezetet az MFB fogja biztosítani. Fontos szempont volt a vásárlásnál az esetleges későbbi szinergikus hatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés