Előfizetői tartalom

Jelentett a Bank of America: pluszban az árfolyam (2.)

Portfolio
2,5 milliárd dolláros nyereséggel zárta a második negyedévet a Bank of America a nettó eredmény szintjén, ami jelentős javulást jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. 2011 második negyedévében ugyanis veszteséget könyvelt el a bank egyszeri tételek miatt. Az amerikai bank bevétele a vártnál kisebb mértékben növekedett, egy részvényre jutó eredménye viszont felülmúlta az elemzői konszenzust. A társaság részvényei 1,5%-os pluszban járnak a nyitás előtti kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: -66%-kal növekedtek a Bank of America bevételei a második negyedévben, amely kismértékben elmaradt az elemzői várakozásoktól. -Az egy évvel korábbi, közel 9 milliárd dolláros veszteség után a lezárt negyedévben 2,5 milliárd dolláros profitot könyvelt el a nettó eredmény szintjén a cég. -Az eredményesség javulását az segítette, hogy a hitelportfolió javulása miatt kevesebb céltartalékolásra volt szüksége volt a cégnek.

Nyereséges lett a negyedév Közel 70%-os bevételnövekedésről számolt be a Bank of America ma közzétett gyorsjelentésében a második negyedévre, ennek köszönhetően pedig eredményszinten is jelentős javulást ért el. Míg a bank egy évvel ezelőtt 8,8 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el, addig a lezárt negyedévben 2,5 milliárd dolláros profitot ért el. A bázisidőszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés