Kettészakad az amerikai bankrendszer a fegyverek körüli vita miatt

2018. április 13. 09:08    
nyomtatás
 
Aggasztónak nevezte az egyik amerikai felügyeleti szervezet, a CFPB, hogy egyes bankok nem hajlandóan üzletelni fegyvergyárakkal, de egyelőre nem szeretnének beleavatkozni a kérdésbe - írja a Bloomberg.


Úgy tűnik, hamarosan piros és kék bankok lesznek
- fogalmazott John Kennedy, republikánus szenátor a CFPB fejének, Mick Mulvaneynak.

Kék bankok alatt a demokrata, fegyverviselést korlátozó szabályokkal egyetértő bankokra célzott Kennedy, míg piros bankok alatt a republikánus, szabad fegyvertartással egyetértő álláspontot támogató bankokat értette.

Előbbi kategóriába tartozik a Citigroup és a Bank of America, melyek léptek már a fegyvertartás ellen, míg utóbbi a Wells Fargo lehet, amely egyelőre ellenáll. Erről itt írtunk:
2018.04.11 09:38 Ádáz harc bontakozik ki a fegyveripar és a bankok közt

Mulvaney a kérdéssel kapcsolatosan azt mondta, hogy "nem tudja, van-e a hivatalnak [mármint a CFPB-nek] szerepe a vitában," de óvatosan közelíti meg a kérdést és szeretné, ha hivatala egyelőre "nem avatkozna bele abba, hogy egyes cégek milyen álláspontot képviselnek az ilyen ügyekben."

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium