Lazít Kína a bankszabályokon

2018. március 7. 10:04    
nyomtatás
 
Lazítja Kína a bankok rossz hitelekre képzett céltartalék-követelményeit a korábbi 150%-ról 120%-ra - írja a hongkongi The Standard.


A döntést a kínai bankfelügyelet, a CBRC közvetlenül a bankoknak juttatta el.

A lazított szabályoknak köszönhetően a kínai bankok többet hitelezhetnek, támogathatják a gazdaságot. Idén a kínai kormány 6,5%-os növekedési célt fogalmazott meg, ami a 2017-esnél lassabb. A hitelezési szabályok enyhítése egyébként szembe meg Hszi Csin-ping kínai elnök túlzott hitelezés elleni harcával, de egyszerre azt is jelzi, hogy a kínai hatóságok bíznak abban, hogy az intézkedéseik eddig sikeresek voltak és megengedhetnek ennyi könnyítést.

A kínai bankok NPL-céltartakéka egyébként 180% fölött van a CBRC adatai szerint.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium