Leállt tegnap a kártyás fizetés a Szigeten (2.)

2019. augusztus 8. 08:51    
nyomtatás
 
Átmenetileg leállt tegnap a Sziget Fesztivál területén a kártyás fizetés, egyes forrásaink szerint háromnegyed, más forrásaink szerint két órán keresztül csak Festipayjel lehetett fizetni. A rendszerleállásról megkerestük a terminálokat üzemeltető bankot is, akik elárulták, hogy nem náluk adódott probléma.

A mobilfizetésekről is szó lesz a Portfolio Banking Technology 2019 konferencián. Regisztráljon Ön is!Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Váratlanul, tegnap este 9-től elérhetetlenné vált a Sziget Fesztivál területén a bankkártyás fizetés. Egyes forrásaink szerint háromnegyed 10, más forrásaink szerint 11-ig nem lehetett kártyával fizetni. Közben állítólag a Festipay rendszere zavartalanul működött tovább.

A probléma miatt áttételesen visszatért a készpénzhasználat a teljes mértékben digitalizált Szigetre: volt olyan látogató, aki úgy próbálta áthidalni a problémát, hogy egy Festipay-hozzáféréssel rendelkező szigetlakót kért meg, hogy vásároljon neki, majd megadta az összeget készpénzben.

A rendszerleállás oka egyelőre ismeretlen, megkérdeztük a terminálokat üzemeltető OTP Bankot is, akik azt állítják, hogy az OTP Bank kártyaelfogadó rendszerében tegnap nem volt fennakadás, vagyis a hiba nem náluk volt.

A mobilfizetésekről is szó lesz a Portfolio Banking Technology 2019 konferencián. Regisztráljon Ön is!


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium