Előfizetői tartalom

Már jövőre csökkenhet a tranzakciós illeték

Portfolio
Legfeljebb 300 millió forintos, maximum 80 százalékos kedvezményt is kaphatnak jövőre a tranzakciós illetékből azok a bankok, amelyek két év alatt 20-százalékkal növelik a hitelállományukat. Igaz, ez az elvárás a nagybankok többségénél irreális, főleg a gyorsan növő kisebb bankok és takarékszövetkezetek lehetnek a szabályozási változás nyertesei.

A gyorsan növekvő kisebb hitelintézetek számára lehet segítség a Parlament Gazdasági Bizottsága által kedden benyújtott módosító javaslat, amely bizonyos feltételek teljesítése esetén kedvezményt ad a tranzakciós illetékből.A javaslat lényege, hogy az ügyfélkövetelésüket (hitelállományt) két év alatt legalább 20 százalékkal növelni képes bankoknak jár a kedvezmény(ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés