Még nem érti az emberiség a bitcoin-titkot, nagyon veszélyes lehet

2018. március 13. 09:04    
nyomtatás
 
A jegybankoknak nagyon részletesen fel kell mérniük a blockchain-technológia kockázatait, mielőtt saját kriptopénzt adnak ki - figyelmeztet a Bank for International Settlements (BIS). A bázeli intézmény úgy véli, a technológiát számos olyan kockázat fenyegeti, melyet még nem teljesen ért az emberiség.


A BIS szakértői szerint egyelőre nincs bizonyíték arra sem, hogy a blockchain bármiben is megkönnyítené a monetáris politika implementációját azokhoz az eszközökhöz képest, melyek jelenleg a bankok rendelkezésére állnak.

Abban viszont látnak fantáziát, hogy valamikor a távoli jövőben bankközi tranzakciókban használják a blockchain-technológiát. A lakossági piacon viszont egy apró malőr is destabilizálhatja a fizetési rendszereket, sőt, akár magukat a bankokat is - figyelmeztetnek.

Az általános jegybanki digitális valuták forradalmasíthatják a pénz előállítását és a jegybankok szerepét, de ezek egyelőre felfedezetlen vizek
- fogalmazott Benoit Couere, az Európai Központ képviselője a testületben.

Egyelőre még sem a bankok, sem a jegybankok nem bocsájtottak ki saját kriptodevizát, bár a svéd Riksbank dolgozik a kisebb, lakossági fizetések digitalizálásán egy "e-korona" néven futó projekt keretein belül.

(Reuters, Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium