Megemelte OTP-célárát az UBS

2018. március 14. 11:15  english version   
nyomtatás
 
A vételi ajánlásának megerősítése mellett 11 100-ról 13 150 forintra emelte meg az OTP célárát az UBS.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • Az UBS 11 100-ról 13 150 forintra emelte az OTP-célárát, megerősítve a bankház vételi ajánlását. Az új célár 14 százalékkal magasabb, mint a keddi záróár.
  • Az UBS a lépést a 2018 és 2020 közötti időszakra becsült, magasabb EPS növekedéssel indokolta, amelyet a hitelvolumen vártnál erősebb növekedése mellett az OTP jobb eszközminősége is támogat. A bankház az OTP esetében a hitelezési aktivitás növekedése, és az UBS saját, vártnál jobb nettó kamatmarzs előrejelzése után 14 százalékkal magasabb egy részvényre eső eredményt becsül 2018-ra vonatkozóan, míg az UBS a 2019-2020-as időszakra 13-16 százalékkal magasabb EPS-t valószínűsít.
  • Az UBS szerint a kiváló növekedése, jövedelmezősége és tőkehelyzete a Közép- és Kelet-európai pénzügyi szolgáltatók egyik legvonzóbb részvényévé teszik az OTP-t, a magyar bank árazásának szektortársaihoz mutatott prémiuma ellenére is.
  • A Reuters gyűjtése szerint az elemzői célárak átlaga jelenleg 11 634 forint, ami minimális különbséget jelent a 11 620 forintos piaci árfolyammal összehasonlítva. Jelenleg 11 elemző vételre, 2 tartásra, 2 pedig eladásra ajánlja az OTP részvényeit.
  • Jelenleg a Morgan Stanley 14 122 forintos célára legmagasabb az OTP-re.Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium