Megjósolta a 2008-as válságot, most újra üzen: shortold a legnagyobb német bankot!

2018. május 14. 08:24    
nyomtatás
 
A Neuberger Berman portfóliómenedzsere, Steve Eisman szerint shortolni kell a Deutsche bank részvényeit. Eisman korábban arról vált híressé, hogy megszedte magát a 2008-2009-es válságon, a Big Short (A nagy dobás) című film is többek közt róla szól.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Deutsche Banknak valós profitabilitási gondjai vannak. A német nagybank egy problémás bank, amelynek mérete drámaian csökkenni fog és szerintem a következő évben tőkeemelésre is sor kerül


- fejti ki véleményét a Bloombergenek adott interjúban a szakember.

A Deutsche Bank kiábrándító eredményeket tett közzé első negyedéves gyorsjelentésében, a profit mindössze harmada volt az első negyedévben a Reuters elemzői konszenzusában szereplőnek. A bank ezzel párhuzamosan leépítéseket jelentett be a kötvény- és részvénykereskedési tevékenységében, amelyek jórészt az USA-t és Ázsiát érintik.

2018.04.27 20:20 Közel 1000 emberétől válhat meg a Deutsche Bank
2018.04.26 08:42 Kiábrándító reggel a Deutsche Banknál, itt az újabb megszorítás (2.)

Eisman az interjúban beszélt arról is, hogy szerinte a kanadai pénzintézetekkel szemben is érdemes inkább short pozíciókat felvenni, és elárulta azt is, hogy a Wells Fargót továbbra is shortban tartja.


A portfóliómenedzser március elején még arról beszélt, hogy a '90-es évek óta nem volt ilyen pozitív a bankokkal kapcsolatban:

2018.03.01 09:36 Megjósolta a válságot, most a bankokra fogad

Megjósolta a 2008-as válságot, most újra üzen: shortold a legnagyobb német bankot!Címlapkép: AFP/ Hector Retamal

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium