Megjósolták a nagybankok, hogy folytatódik a Brexit-dráma

2019. április 15. 08:41    
nyomtatás
 
Október 31-re tolta ki a Brexit határidejét a legújabb brit-EU-s megállapodás, a világ nagybankjai pedig megpróbálták megjósolni, hogy miben befolyásolja mindez a Brexit végső kimenetelét és milyen hatással lesz mindez a brit gazdaságra.


A gyűjtést a CNBC végezte el, a nagybankok elemzői a következőket jósolják:
  • A UBS szerint May megpróbálja ismét átverni a Brexit-megállapodást a parlamenten, ehhez pedig ellenzéki támogatókat is keres majd. A svájci központú pénzintézet elemzői szerint ez a próbálkozás kudarcba fullad majd, melynek következménye az lesz, hogy May lemond, utána pedig újabb választások lesznek. A UBS brit kötvénypiaci stratégiai vezetője korábban egyébként azt is írta a CNBC-nek, hogy a hosszabbítás miatt a brit gazdaságot veszélyeztető "szembeszél" fennmarad, mivel a befektetők úgy fogják érezni, még ráérnek lépni a Brexit előtt.
  • A Commerzbank szerint tovább erősíti majd az ország polarizációját az, hogy most az EU-s választásokon is részt kell venniük. Eddig a befektetők nagyrészt figyelmen kívül hagyták a Brexit "zaját," de idegesek lehetnek, ha a brit politikai stabilitás is veszélybe kerül. A német pénzintézet szerint egyébként nem túl valószínű, hogy felfüggesztik a Brexitet, de az sem, hogy új választások lesznek. Hozzátették: nem lesz "fenntartható visszapattanás" sem a brit gazdaságban, sem a fontban.
  • A francia Société Générale szerint a hosszabbítás semmilyen érdemi segítséget nem jelent. Hozzáteszik: szerintük még nem látszik a gazdaságon a Brexit által okozott bizonytalanság, a további nyújtás viszont csak fokozza a bizonytalanságot.
  • A Citi szerint "logikus lenne" egy újabb brit választás, mivel nem tartják valószínűnek, hogy a munkáspárt kihúzza Mayt a csávából. Úgy vélik, hogy a Brexit tologatása egyébként csak növeli a bizonytalanságot "a Csatorna mindkét oldalán." Hozzáteszik: nem valószínű, hogy a Bank of England emelni fogja az irányadó kamatokat augusztusban.
  • A holland Rabobank szerint a britek bármikor elhagyhatják az uniót, ha egy olyan megállapodás születik, melyet Westminister és Brüsszel is támogat. Emellett Brüsszel elvárja, hogy a britek "ne bénítsák meg az EU mindennapi tevékenységeit." Mindezt a Rabobank "gyakorlatiasnak" nevezte.
  • A Deutsche Bank szerint May megpróbálja kivezetni az EU-ból Nagy-Britanniát a május 22-ei EP-választások előtt, ehhez pedig újra megpróbál majd támogatást szerezni a parlamenttől a Brexit-alkuhoz. A német bankárok szerint sem valószínű viszont, hogy a miniszterelnök támogatókat lel az ellenzéki politikusok soraiban.

Korábban is fogalmaztak meg hasonló jóslatokat a világ nagybankjai:
2019.04.03 09:55 Elárulták a Wall Street-i guruk, milyen Brexitre számítanak

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium