Milliárdokat bukott a svájci nagybank Trump dobásán

2018. február 14. 08:47    
nyomtatás
 
Harmadik éve zárja veszteséggel az évet a Credit Suisse, a svájci nagybank a tavalyi negyedik negyedévre közzétett gyorsjelentése alapján jelentős leírásokat kellett végrehajtania az új amerikai adóreform miatt. A bank részvényeivel jelenleg szerény pluszban kereskednek.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

983 millió svájci frankos veszteségről adott számot 2017-re a Credit Suisse, az amerikai adóreform miatt 2,74 milliárd franknyi adókövetelést kellett leírnia, ezzel pedig már harmadik éve sorozatban veszteséges a nagybank.

Tidjane Thiam bankvezér a CNBC-nek nyilatkozva elmondta, hogy a bank jobb helyzetben van most, mint egy évvel ezelőtt, és keményen dolgoznak a bevételek növeléséért és a költségek leszorításáért.

Bár a bank veszteséges lett, még így is kedvezőbb számokat közölt, mint ahogyan azt az elemzők várták, ők ugyanis 1,1 milliárd franknyi ((mintegy egymilliárd dollárnyi) veszteséggel kalkuláltak. Csak a negyedik negyedévben 2,1 milliárd svájci franknyi veszteségről adott számot, köszönhetően a halasztott adókövetelés leírásának, de ez még mindig jobb, mint az előző év azonos időszakában közölt 2,6 milliárdos veszteség.

A bankvezér közleményében kitért a vagyonkezelői üzletág jó teljesítményére is, ahol éves összevetésben 13%-kal nőtt a kezelt vagyon. Az osztalékemeléssel és részvényvisszavásárlással kapcsolatban kifejtette, egyelőre túl korai lenne erről beszélni, a bank most 0,25 frank egy részvényre jutó osztalékot jelentett be, ami valamivel elmarad a piac által várt 0,28-tól.

A bank részvényei most egy szerény, 0,03%-os pluszban tartózkodnak a svájci tőzsdén.

Milliárdokat bukott a svájci nagybank Trump dobásán(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium