Mindenkit meglepett a Wells Fargo, ugrik az árfolyam

2018. április 13. 14:01    
nyomtatás
 
Várakozás feletti, 21,93 milliárd dolláros bevétel mellett 1,12 dolláros egy részvényre jutó eredményről jelentett a Wells Fargo, az egyik legnagyobb amerikai bank. A jelentés hatására 2 százalék körüli pluszba ugrott a bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Wells Fargo a Reuters elemzői konszenzusában szereplő 21,73 milliárd dolláros bevételnél kicsivel nagyobb, 21,93 milliárd dolláros bevételről és a várt 1,06 dolláros EPS-nél közel 6 százalékkal nagyobb, 1,12 dolláros egy részvényre jutó eredményről jelentett.

Mindenkit meglepett a Wells Fargo, ugrik az árfolyam


A Wells Fargo bevétele klasszikus (nem befektetési) bankként elsősorban a hitelezésből és a betétgyűjtésből származik, azonban a bank nettó kamatbevétele (1 százalékkal 12,2 milliárd dollárra) és nem kamatjellegű bevétele (2 százalékkal 9,7 milliárd dollárra) csökkent a negyedévben az egy évvel korábbi azonos időszakban elérthez képest. A bank átlagos időszaki betétállománya is kis mértékben, 2 milliárd dollárral 1,3 ezer milliárd dollárra csökkent, míg a kihelyezett hitelek összege is 1 százalékkal esett.

Ugyanakkor jó hír, hogy a bank 68 százalékkal kevesebb hitelezési céltartalékot képzett, mint egy évvel korábban (ez 414 millió dollárról 191 millió dollárra csökkent), és 550 millió dollárnyi céltartalékot szabadítottak fel (ez egy évvel korábban 200 millió dollár volt).

Mindenkit meglepett a Wells Fargo, ugrik az árfolyam


A bank a kiadott közleményben azt írja, a fogyasztóvédelmi hatóság (CFPB) és a bankfelügyelet (OCC) az autóhitel-fedezeti és néhány jelzáloghitel-fedezeti biztosítás értékesítése körüli ügyek miatt összességében 1 milliárd dolláros bírságot lengetett be, ugyanakkor még megbecsülni sem tudják, hogy ennek mekkora részét kell majd befizetniük.

A bank vezérigazgatója, Tom Sloan a jövőre vonatkozóan megjegyezte, hogy 2019 végéig 4 milliárd dollárral csökkentik kiadásaikat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium