Most kell bankrészvényeket venni a neves alapkezelő szerint

2019. augusztus 14. 18:17    
nyomtatás
 
Túl messzire ment a piac a bankrészvények kiárusításával, a szektor hatalmas értéket kínál a hosszú távú befektetők számára - mondta egy neves londoni alapkezelő vezetője. Meg is nevezte kedvenc bankpapírjait.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A 12 milliárd dolláros vagyont kezelő Algebris alapító vezetője, Davide Serra a Financial Times szerint úgy látja, hogy bár az Európai Központi Bank vezetői valóban "megölik" a kontines bankjait a kamatmarzsok szűkítésével, az alapkezelők egy része túl pesszimistává vált a bankszektorral szemben. Mint mondja, derűlátó az európai bankok részvényeivel és néhány banki kötvénnyel kapcsolatban is.

Az európai bankrészvények kimaradtak az idei piaci raliból, a Stoxx Europe 600 bankindex idén több mint 9%-ot esett a tavalyi több mint egyharmados értékvesztés után. Ma már közel olyan olcsók a bankrészvények, mint az eurózóna adósságválsága alatt, 2012-ben voltak.

Az elemzők várakozásai szerint a következő hónapban -0,4%-ról -0,5%-ra csökkenti az EKB a betéti rátáját. Azóta, hogy a múlt hónapban Mario Draghi EKB-elnök kamatcsökkentést helyezett kilátásba, közel 11%-ot estek a bankok papírjai. A bankrészvények értékeltsége "kapitulált" Serra szerint, könyv szerinti értékük közel felén kereskednek velük, miközben az amerikaiaknál 1,2-szeres a szorzó.

Serra meg is nevezte azokat a "nemzeti bajnokokat", amelyekbe az utóbbi időszakban fektetett, és jól feltőkésített bankoknak számítanak: ilyen a Santander, a BNP Paribas, az UniCredit, a KBC, az ING és a Nordea is. A német bankpiacot viszont úgy tűnik, kerüli, mondván, az állami szereplők túl nagy versenybe hajszolják a nagyokat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium