Nagyot ment év végén az UniCredit, szárnyal az árfolyam

2019. február 7. 11:11  english version   
nyomtatás
 
A vártnál sokkal magasabb, 1,73 milliárd eurós adózás utáni eredményt ért el a negyedik negyedévben az UniCredit. Az olasz bankcsoport részvényárfolyama 5,3%-os emelkedést mutat a tőzsdén. A magyar leánybank 2018 egészében 177 millió eurós (mostani árfolyamon közel 57 milliárd forintos) nyereséget ért el az egy évvel korábbi 165 millió után.

Kereskedés Unicredit-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az olasz bankcsoport profitját egy 887 millió eurós pozitív adótétel húzta felfelé, de a tisztított 840 millió eurós nyereség is jelentősen felülmúlja a bank által összeállított elemzői konszenzusban szereplő 693 millió eurót.

Az előző negyedévben 846 millió eurós egyszeri leírást kellett elkönyvelnie az UniCreditnek török érdekeltségén, a Yapi Krediten, így a harmadik negyedévhez képest is jelentős az eredményjavulás.

A bank működési eredménye 13%-kal 6,4 milliárd euróra emelkedett 2018 egészében, ami 2008 óta a legmagasabb operatív nyereséget jelenti. A társaság jelezte, hogy idén 4,7 milliárd eurós adózás utáni nyereség elérése a célja, új üzleti tervét várhatóan december 3-án Londonban hozza majd nyilvánosságra.

Az említett leírás, illetve egyes amerikai szankciók miatt elkönyvelt céltartalék-képzés ellenére a bank egész jó, 10,1%-os tőkearányos megtérülést (RoTE) ért el tavaly, nem teljesítő kitettsége (NPE ratio) a vártnál is jobban, 4,1%-ra csökkent, ügyfélhitelei pedig a 2017-es ütem háromszorosával, 28 milliárd euróval bővültek.

A bank több nyilvános célszámmal is rendelkezik 2019-re vonatkozóan: az említett 4,7 milliárd eurós adózás utáni eredmény mellett 9% fölötti tőkearányos megtérülést, 19,8 milliárd eurós csoportszintű bevételt, 10,4 milliárd eurós működési költségszintet, 55 bázispontos kockázati költséget és többek között 12,0-12,5%-os év végi CET1 tőkerátát tűztek ki célul.

A magyar leánybank 2018 egészében 177 millió eurós (mostani árfolyamon közel 57 milliárd forintos) nyereséget ért el az egy évvel korábbi 165 millió után. Nettó kamatbevételei 6,4%-kal, nettó díj- és jutalékbevételei 2,0%-kal nőttek, a nettó működési eredmény viszont 1,3%-kal nőtt.

Nagyot ment év végén az UniCredit, szárnyal az árfolyamElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium