Előfizetői tartalom

Nem tettek le a Gránit Bank tőzsdére viteléről

Portfolio
A kedvező makrogazdasági kilátások mellett is nagy kihívás Magyarország gazdasági termelékenységében fennálló hátrányának lefaragása, valamint egy olyan gazdaság kialakítása, amely az EU-s források nélkül is képes folytatni a felzárkózást - mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjújában. A Gránit Bank és az ország más bankjai is jó évet zárnak, de nemzetközi szinten a magyar bankszektor továbbra sincs az élmezőnyben. A digitalizáció mellett a költséghatékonyságot is növelnie kell az ágazatnak.

Erről beszélt Hegedüs Éva: A bank tőzsdére lépése továbbra is célkitűzés, de nincs konkrét dátum, ehhez először teljesülnie kell bizonyos feltételeknek. A sikeres átalakuláshoz a megfelelő piaci hangulat mellett jó trackrekordot kell felmutatni, a tulajdonosi támogatás is nélkülözhetetlen és a menedzsmentnek is magas teljesítményt kell felmutatnia. A bank azonban jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés