Nem tévedés: fáj az adócsökkentés a Citigroupnak

2017. december 7. 09:36    
nyomtatás
 
Több mint 1,4%-ot esett tegnap a Citigroup árfolyama, miután a bank pénzügyi igazgatója közölte: 20 milliárd dolláros egyszeri veszteséget okozhat a banknak a republikánusok adócsökkentési javaslata.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A társaság ugyanis adóköveteléssel rendelkezett az állam felé, és most 16-17 milliárd dollárnyi halasztott adó követelés leírására kényszerülhet az adócsökkentés miatt, továbbá 3-4 milliárd dollárt veszített a külföldön tartott készpénze megadóztatása miatt.

A halasztott adó követelés általában jó dolog egy vállalat számára, hiszen lehetővé teszi, hogy egymást követő években adókedvezményt számolhasson el. Eddig azonban 35%-os társasági adókulcs mellett könyvelte el ezeket a Citigroup, ami hogyha - a republikánus terveknek megfelelően - 20%-ra csökken, az adókövetelés is értelemszerűen kisebb lesz. A különbözetet mérlegének eszközoldalán kell leírnia a Citigroupnak, az eredményben pedig egyszeri negatív tételként jelentkezik.

Az adócsökkentés kedvez a vállalatoknak, ezen negatív oldalára azonban kevés figyelmet fordítottak a döntéshozók.

(CNBC)

Nem tévedés: fáj az adócsökkentés a CitigroupnakElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium