Öt év alatt háromszorozódhat a fintechek bevétele

2019. május 14. 09:53    
nyomtatás
 
2024-ban 638 milliárd dolláros bevételre tehetnek szerint a világ fintech platformjai, miközben ez az érték idén várhatóan alig 263 milliárd dollár lesz - derül ki a Juniper Research legfrissebb adataiból.


A Juniper szakemberei arra számítanak, hogy a fintechek addigra főleg blockchainalapú és big data elemzési megoldásokat fognak használni, e tényezők miatt pedig fundamentálisan megváltoztatják majd a pénzügyi szolgáltatások működését. Az okosszerződések, a mesterséges intelligencia és a nem hagyományos adatok elemzése, melyeket IoT-eszközök generálnak majd már mind mainstreamnek fognak számítani addigra.

Az inkumbens pénzintézetek természetesen nem nézik majd ölbe tett kézzel a fintechek térnyerését, mindent megtesznek azért, hogy le tudják másolni az innovátorok újításait. Ehhez már most is indítottak platformokat, ilyen például a Goldman Marcus nevű digitális platformja vagy az HSBC Wealth Compassa.

A legnagyobb akadályt az innováció útjába a Juniper szerint továbbra is a felügyeleti szigor jelenti, amely jelentősen megnőtt a válságot követő években.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium