Remekelt a K&H anyabankja is

2019. augusztus 8. 09:16    
nyomtatás
 
Az elemzői várakozásokat meghaladó, 745 millió eurós második negyedéves adózott eredményt ért el a KBC. A belga pénzügyi csoport előrehozott, részvényenként 1 eurós osztalékfizetéssel kedveskedik részvényeseinek.

A Raiffeisen anyabankja is ma jelentett, szintén felülmúlták az elemzői várakozásokat:
2019.08.08 08:48 Kellemes reggeli meglepetés a Raiffeisentől (2.)

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A KBC gyorsjelentése alapján 745 millió eurós nettó eredményt ért el három hónap alatt, szemben a 716 millió euróról szóló elemzői konszenzussal. A jó eredménynek köszönhetően megerősítette a belga pénzügyi csoport, hogy tartani kívánja legalább 50%-os osztalékkifizetési rátáját, és részvényenként 1 eurót már novemberben kifizet a tulajdonosoknak.

A nettó kamatbevétel 1,13 milliárd euróra rúgott a banknál, ami némileg elmarad az 1,15 milliárdos elemzői konszenzustól, és a teljes bevételi szint (1,91 milliárd euró) is némileg elmaradt a várt 1,95 milliárdtól. A hitelezési céltartalékok ugyanakkor mindössze 36 millió euróra rúgtak az egy évvel korábbi 67 millió euróhoz képest.

A társaság tőkeáttételi rátája kellően magas, 6,1% volt június végén, likviditást mutató LCR-rátája 140%-on állt.

Magyarországon a pénzügyi csoport 55 millió eurós nettó eredményt ért el az első félévben, Csehországban ez 248 millió euró, Szlovákiában 11 millió euró, Bulgáriában 29 millió euró volt.

Remekelt a K&H anyabankja isElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium