Rendkívüli osztalék jöhet az OTP-nél

2019. május 15. 08:12    
nyomtatás
 
Az OTP vezetése egy év múlva tartja reálisnak extra osztalék kifizetését, hangzott el az elemzőknek tartott telefonkonferencián.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • Évek óta sztori az, hogy az OTP annyi készpénzt termel, hogy még az akvizíciók mellett is fizethetne magasabb osztalékot, akár extra osztalékot is, de erre az elmúlt években nem került sor.
  • Most viszont az OTP akvizíciós körútja egyelőre véget ér, a magyar bank Szlovéniában akvirált, az OTP vezetői szerint a szlovén bankvásárlás után egy időre megpihen a bank, a következő években a már megvett pénzintézetek integrálása, átalakítása zajlik.
  • Akvizíciók hiányában újra felmerült az, hogy a bank extra osztalékot fizessen, erre a múlt hét pénteki gyorsjelentés utáni telefonkonferencián rá is kérdeztek az elemzők. A bank részéről a válasz az volt, hogy az OTP vezetősége egy év múlva tarthatja reálisnak az extra osztalék kifizetését, Bencsik László szerint a kérdésről annak fényében döntenek, hogy 2020 elején mennyi a rendelkezésre álló felesleges tőke, és milyen szinten lesz az elsődleges tőkemegfelelési mutató.
  • Az OTP egyébként az elmúlt években egyre magasabb osztalékot fizetett, a részvényárfolyam meredek emelkedésével azonban az osztalékhozam mindvégig alacsony egy számjegyű érték maradt.

Rendkívüli osztalék jöhet az OTP-nélElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium