Előfizetői tartalom

Tovább esik a befektetési bankárok fizetése

Portfolio
Már a harmadik év lesz az idei, amikor csökkenhet a globális befektetési bankoknál az alkalmazottak javadalma. A részvényesi megtérülés háttérbe szorította a munkatársak javadalmazását, a jövőre életbe lépő EU-s bónuszkorlátozás pedig növelheti a szakadékot az európai és az amerikai bankok között - írja a Financial Times.

A legnagyobb amerikai és európai befektetési bankok közül kilencet vizsgált meg a brit lap, és arra jutott, hogy az alkalmazottak teljes javadalmazása (fizetés, bónuszok és egyéb juttatások) 5%-kal csökkenhet átlagosan idén. Ezek a bankok az év első kilenc hónapjában 51,4 milliárd dollárt tettek félre személyi jellegű költségként, 5%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés