Trump győzelme óta nem zúdították ilyen mértékben a hiteleket Amerikára

2018. április 16. 08:54    
nyomtatás
 
Az amerikai bankok végre újra hiteleznek az Egyesült Államok vállalatainak: Donald Trump megválasztása óta nem látott mértékben pakolták tele a mérlegeiket hitelekkel - írja a Financial Times.


Bár az adatok még csak egy hónapnyi javulást mutatnak, jó előjele lehet a hitelezési kedv javulásának és a növekedési számokat is serkentheti. A hatodik legnagyobb eszközállományú amerikai bank, a PNC Financial Services vezérigazgatója, Bill Demchak szerint az év végéig is kitarthat a jókedv.

A lakossági és vállalati hitelek állománya rekordmagasra, 2 130 milliárd dollárra nőtt a Federal Reserve adatai szerint. A szezonálisan igazított növekedés 9,3% volt - a 2016-os választások óta nem láthattunk ilyen magas számot, azóta mindössze két olyan hónap volt, amikor 3%-nál nagyobb volt a növekedés.

A növekedést vélhetően a vállalkozások Trump-adócsökkentésbe vetett bizalma hajtotta, 2017 végéig ugyanis nem lehetett biztosan tudni, hogy a republikánus politikus által szorgalmazott lazítás tényleg megvalósul-e.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium