Előfizetői tartalom

Túl optimisták a britek a Brexittel kapcsolatban - állítja egy pénzügyminiszter

Portfolio
A luxemburgi pénzügyminiszter úgy véli, Nagy-Britannia túl optimista azzal kapcsolatban, hogy mi vár a bankszektorára, miután kilépnek az unióból. Pierre Gramegna úgy véli, a britek legjobb esélye a Brexit hatásainak mérséklésére az lenne, ha az EU megkönnyítené az unión kívüli pénzintézeteknek az egységes piachoz való hozzáférést - írja a Reuters.

Az Egyesült Királyság egy olyan megállapodásban reménykedik, hogy a bankszektor megtarthatja az EU-s útlevelét a kilépés után is, melyért cserébe az EU bankjai is szolgáltathatnak a szigetországban. Így elkerülhetnék a britek, hogy a gazdaság egyik legfontosabb építőkövét jelentő pénzügyi szektor egy nagyobb sokkot szenvedjen. Gramegna úgy véli, hogy egy ilyen megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés