Túlszárnyalta a piaci várakozásokat a Citigroup

2018. április 13. 14:07    
nyomtatás
 
A várt 18,87 milliárd dollár helyett 18,9 milliárd dolláros bevételről, EPS-soron pedig a várt 1,61 dollár helyett 1,68 dollárnyi egy részvényre jutó nyereségről számolt be a Citigroup az első negyedévről szóló gyorsjelentésében, mindkét soron túlszárnyalva a piaci várakozásokat. A bank részvényei a nyitás előtti kereskedésben 0,8%-os erősödést mutatnak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az amerikai nagybank 18,87 milliárd dolláros első negyedéves bevételről adott számot, ami valamivel több, mint a piaci elemzők által várt 18,865 milliárd dollár, az egy évvel ezelőtti bevételi adathoz képest pedig több mint 4%-os emelkedést jelent. A bank tájékoztatása szerint a bevételnövekedés a hitelezés és a vállalati aktivitás felfutásának köszönhető.

Az egy részvényre jutó 1,68 dolláros nyereség is magasabb lett, mint a várt 1,61 dollár, éves összevetésben itt már 24,4%-os emelkedésről beszélhetünk. A nagybank profitja az első negyedévben 4,62 milliárd dollárt ért el, szemben a tavalyi első negyedéves 4,09 milliárddal.

Túlszárnyalta a piaci várakozásokat a Citigroup


A hitelállomány éves összevetésben 7%-kal 673 milliárd dollárra nőtt. A brókeri tevékenységből származó bevétel 8%-os növekedést mutat egy éves időtávon, míg a kereskedési bevétel 3%-ot tudott emelkedni ugyanezen időtávon, amiben szerepet játszott, hogy az idei első negyedévben tapasztalat erős piaci volatilitás visszavetette kereskedési hajlandóságot és egyes állampapírpiacok iránti keresletet az ügyfeleknél.

A kötvénykereskedési üzletágból származó bevétel 7%-kal 3,4 milliárd dollárra csökkent 2017 első negyedévéhez viszonyítva, bár ezt ellensúlyozta részvény oldalon egy 38%-os bevételnövekedés.

Túlszárnyalta a piaci várakozásokat a Citigroup


A nyitás előtti percekben a bank részvényeinek árfolyama 0,8% körüli erősödést mutatnak.

Túlszárnyalta a piaci várakozásokat a CitigroupElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium