Újabb százmilliókat, milliárdokat spórolnának Trump emberei a bankoknak

2018. április 12. 08:52    
nyomtatás
 
Az amerikai jegybank és a pénzügyminisztérium felügyeleti szerve, az OCC csökkenteni szeretné a legnagyobb bankok tőkekövetelményeit azzal, hogy módosítják a tőkeáttétel számítási módszertanát - írja a Financial Times.


A nyolc legnagyobb nagybank mellett az olyan közepes méretű bankok, mint a State Street, a BNY Mellon és a Northern Trust is jól járnának a módosítással.

A szabályozók a fokozott kiegészítő tőkeáttételi mutató (enhanced supplementary leverage ratio) számítási módszertanán faragnának, melyet régóta kritizálnak a pénzintézetek.

A Fed számítása szerint körülbelül 400 millió dollárral, vagyis 0,04%-kal csökkentené a legnagyobb nyolc bank tőkekövetelményeit a módosítás.

Marcus Stanley, a Wall Street keményebb szabályozásáért dolgozó egyik lobbiszervezet, az Americans for Financial Reform egyik igazgatója viszont élesen kritizálta a tervezett intézkedést, amely szerinte a "legszámottevőbb leépítése lenne a válság után hozott kockázatkezelési szabályoknak, mióta Trump hivatalba került." Stanley szerint a Fed 400 milliós számítása csak a szabályozás közvetlen hatása lenne, viszont több tíz-százmilliárd dollárt is spórolhatnak hosszú távon. A lazítást egyébként még Obama embere, Dan Tarullo kezdte meg az OCC élén, a stafétát Randal Quarles, Trump kinevezettje vitte tovább.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium