Vida József: teljesen átjárhatók lesznek a takarékfiókok

2018. december 6. 08:15    
nyomtatás
 
Öt év alatt 25-30 milliárd forinttal tudják csökkenteni a Takarék Csoport működési költségeit, 2023-ra 10%-os piaci részesedés és évi 30 milliárd forint körül adózott eredmény elérése a cél. Az ország egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb pénzintézetének a felépítését tervezik - mondta az elnök-vezérigazgató a Figyelőnek.

Részletes beszámolónk a Takarék Csoport ezzel kapcsolatos pénteki bejelentéséről itt olvasható:
2018.11.30 15:13 Itt a bejelentés: univerzális nagybank lesz a takarékokból


Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és a B3 Takarék Szövetkezet ügyvezetője az alábbiakról beszélt a hetilapnak adott interjújában:
  • Óriási munkát végeztek az elmúlt években a Takarék Csoport tagjai: egységesítették a szabályozásukat, az informatikai rendszerük alapjait, az arculatukat és a márkanevüket, létrehozták a kockázatok központi mérési és kezelési rendszerét. Sikeres fúziót hajtottak végre, integrálták a korábbi FHB Bankcsoportot és átalakították a csoport központi szervezeteit.
  • Bár eközben a piaci részesedésüket az összes hitelpiaci szegmensben növelték, még mindig jelentős piaci hátrányban vannak nagy költségarányuk és kis nyereségük miatt, ráadásul a piaci környezet is jelentősen változik.
  • Az ügyfelek számára még nem sok látszik abból, hogy egy csoportot alkotnak, a többség számára még mindig különálló, viszonylag kis pénzintézetek átjárás nélkül, "ahány ház, annyi szokás." Egy ügyfél nem tudja használni a több mint ezer fiók többségét, mert az egyik takarék ügyfele nem tud egy másikban ügyeket intézni.
  • A jóval hatékonyabb működés és az egységes ügyfélhozzáférés érdekében megújítják termékeiket és szolgáltatásaikat, és régiótól vagy településtípustól függetlenül a helyben élő generációk és közösségek bankjává válnak.
  • A fúziós folyamat végső állomásaként 2020-ig több lépcsőben egyetlen, "ízig-vérig modern", univerzális és országos nagybank jön létre. A tervezett átalakulások nem érintik a Takarék Csoport tulajdonosi összetételét.
  • A fiókhálózatot is korszerűsítik: 1. jelentős beruházásokat hajtanak végre, 2. észszerűsítik a jelenlegi struktúrát (a takarékok átlagos vesztesége közel 7 milliárd forint a rossz költséghatékonyságú fiókok miatt), így a kirendeltségek egy részét más, digitális eszközökkel váltják ki. 3. Továbbfejlesztik mobilbankfiók-hálózatukat, kiszolgálva velük a kicsi, távoli települések lakosait is.
  • Az új stratégia kidolgozásában minden takarék részt vett, komolyabb alternatív javaslat fel sem merült. Főleg a holland és finn tapasztalatok alapján alakítják át működésüket. Meg fogják őrizni a takarékszövetkezeti hagyományokat is.
  • Öt év alatt 25-30 milliárd forinttal tudják csökkenteni a Takarék Csoport működési költségeit, 2023-ra 10%-os piaci részesedés és évi 30 milliárd forint körül adózott eredmény elérése a cél. Az ország egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb pénzintézetének a felépítését tervezik.


Részletes beszámolónk a Takarék Csoport ezzel kapcsolatos pénteki bejelentéséről itt olvasható:
2018.11.30 15:13 Itt a bejelentés: univerzális nagybank lesz a takarékokból

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium