3 milliárdot fizetnek ki a CIG Pannónia részvényeseinek

2019. április 17. 12:43    
nyomtatás
 
Megtartotta ma éves közgyűlését a CIG Pannónia, ezen megszavazták a társaság korábban - osztalékfizetés helyett - bejelentett 3 milliárd forintos tőkeleszállítását, amivel részvényenként 31,96 forintot fizetnek majd ki (ez 7,3%-os osztalékhozamnak felel meg) a részvényeseknek az igazgatóság által meghatározandó módon.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A közgyűlésen többek között elfogadták a társaság auditált, IFRS szerinti pénzügyi kimutatásait, döntöttek arról, hogy nem lesz idén osztalékfizetés, és 100% igen szavazattal elfogadták a korábban bejelentett tőkeleszállítást.

2019.03.11 17:14 Tőkeleszállításra készül a CIG Pannónia

Az alaptőke ezzel 661 millió forinttal 3,777 milliárd forintra csökken úgy, hogy 94,4 millió darab 40 forint névértékű törzsrészvény névértékét részvényenként 33 forintra csökkentik.

A részvényeseknek részvényenként 31,96 forintot, összesen közel 3 milliárd forintot fizetnek ki. Felhatalmazták a társaság igazgatóságát, hogy a tőkejuttatás kifizetésének pontos időpontját - figyelembe véve a vonatkozó cégbírósági eljárás lezárását is - meghatározza.

Felkérték a társaság igazgatóságát arra is, hogy a részvényeseket a tőkejuttatatással kapcsolatos teendőkről - ideértve különösen a részvényeseket érintő adókötelezettségeket - tájékoztassa a társaság alapszabályában előírt közzétételi helyeken.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium