Előfizetői tartalom

Jó hír a leendő nyugdíjasoknak: taroltak a hazai pénztárak

Portfolio
Jól döntöttek azok a leendő nyugdíjasok, akik a magánnyugdíjpénztárakban maradtak, a négy megmaradt pénztár ugyanis az önkéntes pénztárak teljesítményét is felülmúlta 2015-ben. Volt olyan magánpénztári portfólió, amellyel akár 9%-os éves hozamot is zsebre tehettünk, miközben az önkéntes pénztáraknál a legjobb teljesítmény 6,5% volt. A magánkasszák idén is küzdenek a túlélésért, de a tavalyi hozamokat látva a tagok többsége biztos nem hezitál sokat, amikor a tagdíj befizetéséről dönt.

6% feletti hozam az önkéntes kasszáknálAz MNB 2014-re vonatkozó Aranykönyve szerint a tíz legnagyobb önkéntes nyugdíjpénztár közel 910 milliárd forintnyi vagyont kezelt, ezek közül is az öt legnagyobb 100 milliárdot meghaladó pénztári vagyonnal rendelkezett. A jegybank listája alapján megnéztük, hogy a legnagyobb önkéntes pénztárak milyen teljesítménnyel zárták a 2015-ös...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés