Előfizetői tartalom

Nyugdíj: ezermilliárd felett a pénztártagok vagyona

Portfolio
A harmadik negyedév végén 1042 milliárd forintra rúgott az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona. Ez 6,53 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi eredményhez képest. Az egy főre jutó vagyon 7,65 százalékkal 971 ezer forintra nőtt. Az 1,073 millió fős önkéntes nyugdíjpénztári tagság összességében 7,2 milliárd forint állami támogatást kapott adó-visszatérítés formájában. Az egészségpénztári tagok egyéni befizetései kiugró mértékben, 14,5 százalékkal nőttek egy év alatt, a taglétszám pedig 1,5 százalékkal emelkedett - áll a Pénztárszövetség legfrissebb közleményében.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével együttműködő, a piacon több mint 90 százalékos részesedéssel rendelkező önkéntes nyugdíjpénztárak 1042 milliárd forintos összvagyonnal zárták a harmadik negyedévet, ami 6,53 százalékos gyarapodást jelent éves összevetésben. Az érintett pénztáraknak 2015. szeptember végén 1,073 millió tagja volt, így az egy főre jutó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés