Több mint 10 ezer ügyfélnek nem fizetett az amerikai MetLife

2018. február 14. 08:37    
nyomtatás
 
13 500 ügyfél több száz millió dollárnyi nyugdíjcélú járandóságának kifizetését mulasztotta el 25 éven át az USA második legnagyobb biztosítója, a MetLife - ismerte be tegnap maga a biztosító, "nem elégséges adminisztrációs gyakorlatnak" nevezve a hibát.

A magyar biztosítási piac lesz fókuszban Biztosítás 2018 konferenciánkon, ne maradjon le az eseményről!


Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Financial Times cikke alapján fejenként majdnem 20 ezer dollárt nem fizetett ki a MetLife annak idején. A társaság szerint a hiányosság abból származott, hogy két sikertelen kapcsolatfelvételi próbálkozás után a biztosító azt feltételezte, hogy az értintettek soha nem válaszolnának a megkeresésére.

Steven Kandarian elnök-vezérigazgató a hibát az "elfogadhatlan" és a "mélyen kiábrándító" jelzőkkel illette. A szabálytalanság a biztosító "risk transfer" üzletágában bukott elő, amely a vállalatoktól átvett nyugdíj-kötelezettségeket kezeli. A biztosító már decemberben jelezte, hogy hibázott vállalati ügyfelei korábbi alkalmazottainak nyomon követésében.

A biztosító két héttel ezelőtt jelezte, hogy több mint félmilliárd dollár ráfordítást kell elkönyvelnie nem teljesített kötelezettségek után, most ezt 510 millió dollárra pontosították. Az elmúlt két hétben az ügy miatt 17%-ot esett a biztosító árfolyama, a keddi bejelentést követően a piaczárás utáni kereskedésben viszont emelkedésnek indult.

Több mint 10 ezer ügyfélnek nem fizetett az amerikai MetLife


A magyar biztosítási piac lesz fókuszban Biztosítás 2018 konferenciánkon, ne maradjon le az eseményről!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium