Előfizetői tartalom

Ez lenne a kivezetés? - 100 milliárddal bővítik az NHP-t Matolcsyék

Portfolio
A Monetáris Tanács mai ülésén a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakasza keretösszegének 100 milliárd forinttal történő megemeléséről döntött. Ezzel az I. (forint) pillérben már 400 milliárd forintnyi hitelhez juthatnak év végéig a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásaik megvalósításához, miközben a II. (deviza) pillérben továbbra is elérhető a 300 milliárd forintos keretösszeg. A Bankszövetség kérése és a gazdasági növekedés segítése az NHP-nak a korábbiaknál óvatosabb kivezetését indokolja - olvasható az MNB közleményében.

A Monetáris Tanács mai ülésén a Növekedési Hitelprogram harmadik, kivezető szakasza keretösszegének 100 milliárd forinttal történő megemeléséről döntött. Az MNB a rekord alacsony szintű alapkamat tartós fenntartása mellett a forintpillér keretösszegének 100 milliárd forinttal, 400 milliárd forintra történő megemelése révén megvalósuló óvatosabb ütemű kivezetéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés