Előfizetői tartalom

Pörög az MNB fintech-tesztkörnyezete

Portfolio
Egyre több pénzügyi szolgáltató kér szabályozói iránymutatást az MNB Innovation HUB-on keresztül - ismertette a Portfolio Hitelezés 2019 konferencián Gabler Gergely, az MNB igazgatója. Bár a digitalizáció "Uber-pillanata" eddig úgy tűnik, elmaradt, azért szép lassan zajlik ez a folyamat és az MNB támogatni szeretné ezt annak érdekében, hogy a piaci versenyt katalizálja.

Gabler Gergely, a Magyar Nemzeti Bank Prudenciális modellezési és IT felügyeleti igazgatóságának igazgatója a fintech innovációk támogatásáról beszélt. Haladgat a digitalizáció a pénzügyi piacon, de még nem lát az MNB olyan forradalmat, melyet saját piacán az Uber vagy az AirBnB okozott. Ennek oka, hogy a pénzügyi szektor a bizalmon alapul. Galéria46...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés