Tisztújítás a faktoringszövetségnél, rekordok a faktoringpiacon

2019. május 13. 12:27    
nyomtatás
 
A Magyar Faktoring Szövetség május 8-án zárszámadó és tisztújító közgyűlését tartott. A tagság elfogadta a szövetség 2018. évi beszámolóját és további három évre újraválasztotta az elnökséget - közölte a szervezet.


Elnöknek ismét Csáki Ferencet (OTP Bank Nyrt.) választották, az alelnök Gál Gaszton (CIB Bank Zrt.), az elnökség tagjai Major- Maróthy Zsolt (MagNet Faktor Zrt.), Ráner Balázs (Takarék Faktorház Zrt.) és Suták Péter (MKB Zrt.).

Tavaly egyébként több mint 2220 milliárd forintot ért el a faktorált forgalom a magyarországi faktoringpiacon, ami amellett, hogy 19,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál, új rekordot is jelentett.

2019.02.22 08:29 Száguld a magyar faktoringpiac

Tisztújítás a faktoringszövetségnél, rekordok a faktoringpiacon


A faktorált bruttó állomány 33 százalékkal, 297,8 milliárd, a nettó pedig 29 százalékkal, 251,4 milliárd forintra emelkedett tavaly. A nyilvántartott ügyfélszám is látványosan emelkedett, tavaly 41 százalékkal, 3616-ra ugrott, az aktív partnereké pedig 57 százalékos növekedést követően 3132-t tett ki.

A szövetség adatai szerint tavaly az öt legnagyobb szolgáltató a forgalom 91 százalékát adta, az első tíz szereplő pedig gyakorlatilag lefedte a teljes piacot 99 százalékos részesedéssel. A szolgáltatók között továbbra is erős a bankok, valamint a banki hátterű szolgáltatók dominanciája: a tavalyi forgalom alapján a legnagyobb három szereplő - OTP Bank, UniCredit Bank, CIB Bank - is ebbe a csoportba tartozik, de a legnagyobb tíz szolgáltató közül is csak kettő nem banki hátterű.

Továbbra is a közepes és a nagyvállalatok adják a forgalom zömét, a kisebb hazai vállalkozások kevésbé alkalmazzák a faktoringot, mint finanszírozási formát.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium