Előfizetői tartalom

Tőlük jön a magyar lakáshitelek többsége - érdemes bízni bennük?

Szabó Judit, MNB
A pénzügyi válság óta nyolcszáz bankfiók zárt be itthon, s a lakossági ingatlanhitel-szerződések többségét már pénzügyi közvetítők kötik meg. Nagyon nem mindegy, hogy az ügyfelek hitelfel-vétel előtt mit tudnak meg a kölcsön jellemzőiről, a közvetítő díjazásáról vagy arról, hogy jog-vita esetén ki fizeti meg az ügynök okozta kárt. Fogyasztóvédelmi szabályokból bástyát kellett építeni, s ez sikerült is.

Az Alaptörvény XXII. cikke szerint az embernek joga van arra, hogy fedél legyen a feje felett. Hogyan teljesíthető a lakhatáshoz való jog a gyakorlatban? Magyarország történelmi sajátosságaiból fakadóan az emberek többsége - az uniós átlagot messze meghaladó arányban - ragaszkodik ahhoz, hogy saját háza, lakása legyen. Az uniós statisztikai hivatal (EuroStat) 2014. évi adatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés