Megjelent a cég, amely részvényeket osztogat a bevásárlás mellé

2018. április 11. 10:09    
nyomtatás
 
Elindult a Bumped nevű fintechcég alkalmazása, amely töredékrészvényekkel jutalmazza ügyfeleit, ha azok valamilyen terméket vásárolnak egy adott vállalattól. Indulásukhoz 2,5 milliárd dollárnyi tőkét vontak be kockázati tőkésektől.


A portlandi startup alkalmazását össze kell kapcsolni egy értékpapírszámlával, valamint egy bankkártyával. Ha valaki vesz egy bizonyos terméket, például Netflix-előfizetést, automatikusan megkapják a Netflix egy részvényének töredékét.

A célkitűzés David Nelsen, a Bumped vezérigazgatója szerint az, hogy növeljék a háztartások részvénypiaci aktivitását. Az Egyesült Államokban a háztartások alig 14%-a rendelkezik valamilyen részvénnyel.

A Bumped költséget nem számít fel a részvényvásárlásért, a vállalatokkal kötött szponzorációs megállapodásokból keletkezik a bevételük. Hátránya ennek, hogy nem lehet bármely vállalat részvényeiből részesedni a vásárlások után, csak olyanokéból, melyekkel a Bumpednek megállapodása van.

(Geekwire)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium