Magyarországra jön a LEGO egyik kulcsembere (x)

2018. május 17. 14:04    
nyomtatás
 
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) és a Portfolio által szervezett HVCA-Portfolio Investment Conference 2018 nyitóelőadását Christian Majgaard, a LEGO korábbi globális márkaépítési és üzletfejlesztési vezetője tartja. A rendezvénynek június 12-én, a budapesti Hotel Hilton Vár ad otthont. Majgaard úr nevéhez fűződik a LEGO 21. századi márkaként történő újrapozicionálása olyan áttörő franchise-ok segítségével, mint a LEGO Mindstorms robotok és a Harry Potter licenc.

Ne maradj le a HVCA-Portfolio Investment Conference 2018 június 12-ei konferenciáról, ahol a legnevesebb szakemberek mondják el véleményüket a közép-és kelet európai magántőke, kockázati tőke és közvetlen befektetési szektorok aktualitásairól és irányairól.
A HVCA Éves Befektetési Konferenciája az üzleti élet és a jogi szakma kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati- és magántőke, illetve a vállalatfinanszírozási szektor helyzetét Közép-, Kelet-, illetve Délkelet-Európában.

A rendezvény előadói között szerepel többek között
  • Hubert Cottogni, az Európai Befektetési Alap, az EIF pán-európai kockázati tőkeprogramokért felelős igazgatója,
  • Joerg Bauer, a Tungsram Csoport menedzsment kivásárlását (MBO) lebonyolító elnök-vezérigazgatója,
  • Robert Manz, az Enterprise Investors ügyvezető partnere és
  • Bernáth Tamás a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója.

A panelbeszélgetésben részt vevő szakemberek olyan fontos témákat vitatnak majd meg, mint
  • a fintech szektorban rejlő lehetőségek,
  • a stratégiai befektetők kiszállása által teremtett üzleti lehetőségek, vagy
  • a realizált hozam mellett a társadalmi és környezeti célokat is kiemelten kezelő ún. Impact Investment térnyerése.

Magyarországon az M&A piac 2017-ben a fellendülés jeleit mutatta: a tranzakciók összértéke a 2016-os 1.6 milliárd dolláros értékről 2017-ben 4 milliárd dollárra, a tranzakciók száma pedig 110-ről 133-ra emelkedett1.

Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan neves márkaépítési gurut köszönthetünk a HVCA 20. Éves Befektetési Konferenciájának nyitóelőadójaként, mint Christian Majgaard


- nyilatkozta Zsembery Levente, a HVCA elnöke és az X-Ventures vezérigazgatója.

Fontos számunkra, hogy idén is a régió kockázati- ás magántőke piacának számos meghatározó szereplője fogadta el meghívásunkat, jelezve, milyen fontos szerepet tölt be piacunk a régióban, szervezetünk pedig a helyi befektetői közösségben


- tette hozzá Zsembery Levente.

A pénzügyi szektorban megjelenő technológiai cégek újszerű látásmódja a klasszikus bankokat is állandó innovációra készteti. A konferencián nagyon izgalmas fintech vállalkozásokkal fogunk találkozni: ott lesz a kockázati tőkét a közelmúltban bevonó Barion, továbbá az angol Nivaura, amelynek platformja a KKV-k számára is lehetővé teszi a kötvénykibocsátást - akár kriptovalutában


- hangsúlyozta Lengyel Zoltán, a konferencia fő támogatója, az Allen & Overy partnere.

A stratégiai befektetői exitek elősegítik, hogy a befektetők könnyebben hozzájussanak befektetésük értékéhez, a vállalatok eredményesebben működjenek tovább, új tőke áramoljon a piacra, és ezáltal élénkülhet a regionális vállalategyesülési és -felvásárlási (M&A) tevékenység


- hívta fel a figyelmet a stratégiai exitek fontosságára Csűrös Balázs, a konferencia társtámogatója, a Deloitte partnere.

Magyarország és a közép-kelet-európai régió jelentős ügyletei azt bizonyítják, hogy a piac tartós lendületben van, és a globális befektetők, valamint az új piaci belépők továbbra is érdeklődnek térségünk iránt.


(X)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

KKV-k: finanszírozás pipa (x)

Jöhet a hatékonyságnövelés az MKB Bank segítségével. 
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium