A matracban bújtatják pénzüket a világ gazdagjai - Félnek egy újabb válságtól

2018. április 16. 08:50    
nyomtatás
 
Vagyonuk harmadát még mindig készpénzben tartják a világ gazdagjai, hiába tanácsolják a privátbankárok, hogy a kockázatosabb eszközök felé forduljanak. A UBS szakértője szerint ez annak köszönhető, hogy máig élénken él bennük a 10 évvel ezelőtti pénzügyi válság emléke - írja a CNBC.


A UBS szakértője szerint egyre nehezebb a gazdag ügyfeleknek úgy elérni vonzó hozamokat, hogy mindeközben pozitív változásokat hozó befektetésekbe tegyék a pénzüket, ez utóbbi fenntartható befektetések száma ugyanis egyre szűkül.

A szakértő szerint az jelenti a fő gondot, hogy a fenntartható befektetések befektetési politikájuk miatt eleve kizárják azokat a cégeket a lehetőségek közül, amelyek dohányiparhoz, fegyvergyártáshoz vagy alkoholhoz kötődnek, holott az emberek nem gondolkodnak ennyire feketén-fehéren.

Éppen ezért szerinte olyan portfóliókat kell kialakítani az ügyfeleknek, amivel azonosulni tudnak. Nem véletlen, hogy a fenntartható befektetések, amelyek egy sor céget kizárnak, a gazdagabb ügyfelek portfóliójának csak kisebb részét teszik ki.

Ettől még a fenntartható befektetések kereslete globális szinten egyre nő, egy tavalyi jelentés szerint ez a befektetési stratégia 2014 és 2016 között 25%-kal 22,9 ezer milliárd dollárra nőtt globális szinten, ami a teljes kezelt vagyon 26,3%-át teszi ki.

A szupergazdagokhoz visszatérve, vagyonuk egy jelentős részét továbbra is készpénzben tartják, ebbe nem sok változás történt a legutóbb pénzügyi válság óta - mondja a szakértő. A UBS tavalyi felmérése szerint a 30 millió dollárnál nagyobb vagyonnal bíró gazdagok vagyonuk 35%-át tarják készpénzben.

A banki szakember szerint hiába tanácsolják az ügyfeleknek, hogy pénzük egy nagyobb hányadát fektessék például részvényekbe, sokan nem mernek a kockázatosabb útra lépni, mert még mindig él bennük a 10 évvel ezelőtti válság emléke.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium